top of page

Ecologische architect met een visie in regio Gent

Duurzaam bouwen is het bouwen van de toekomst en daarom stellen we onszelf graag voor als ecologische architect met een missie. PLAM Architectuur uit Waregem, niet ver van Gent, is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame en milieuvriendelijke projecten. Het vormgeven van een energiezuinige woning begint aan de ontwerptafel en net daar maken wij het verschil. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten kunt u erop rekenen dat we steeds het beste van onszelf geven.

EEN BOUWPROJECT OP DE PLANNING?

ECOLOGISCH

VASTE PRIJS

3D-VISUALISATIES

Als ecologische architect hebben we een warm hart voor het milieu en uw budget

Een quasi-energieneutrale woning bouwen die tegelijk budgetvriendelijk is? Het lijkt een verre droom, maar de realiteit is dichterbij dan u denkt! Ons architectenbureau heeft veel ervaring met het realiseren van milieuvriendelijke woningen, zowel bij nieuwe gebouwen als bij renovaties. Wij integreren duurzame materialen en technieken vanaf de tekentafel, met een focus op energie-efficiëntie, waterbesparing, en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Door slim te ontwerpen en innovatieve, kosteneffectieve oplossingen toe te passen, zoals modulair bouwen en het gebruik van prefabelementen, kunnen we de initiële kosten verlagen. Investeren in duurzame energiebronnen zorgt bovendien op lange termijn voor een vermindering van de operationele kosten. Uw gebouw laten ontwerpen door onze ecologische architect is dus een economisch aantrekkelijke keuze.

Image4.png

Voorbeeld: ecologische nieuwbouw in Wielsbeke

Voor een woning in Wielsbeke daagden we onszelf uit om te zien hoe we met een zo een klein mogelijk budget toch een comfortabel en milieuvriendelijk huis konden maken. Onze technische architect liet zijn ecologische mindset zijn werk doen voor deze woning. Dat begon al bij het bepalen van het type constructie: we bedachten hiervoor een houtskeletbouw met FSC-keurmerk. Dat keurmerk is een internationaal en onafhankelijk label voor ecologisch, sociaal en economisch verantwoord bosbeheer. Verder keken we ook hoe we de verwarming van deze nieuwbouw het beste zouden aanpakken. We kwamen uit op een vloer- en muurverwarming, gecombineerd met een warmtepomp om verwarming via elektriciteit te voorzien. Aangezien een deel van deze energie bovendien ook opgewekt wordt door zonnepanelen, is dit een bijzonder ecologische keuze.

Maak uw woning van vandaag een woning van de toekomst

Heeft u plannen voor een energiezuinige woning en zoekt u nog iemand voor het ontwerp? Twijfel niet langer, vraag uw offerte aan en we contacteren u met plezier terug. U kunt ons steeds bellen op het nummer 056 90 58 38. Onze ecologische architect staat u graag met raad en daad bij! Bekijk zeker alvast onze projecten voor inspiratie.

bottom of page